Krämig kantarellsås – perfekt till kött, kyckling eller pasta
Ingredienser (4 portioner):
-
300 g färska kantareller
-
1 msk smör
-
1 liten schalottenlök (finhackad)
-
2 dl vispgrädde
-
1 dl crème fraîche
-
1 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
-
Salt och peppar
-
Färsk persilja (hackad)
Gör så här:
-
Rensa kantarellerna noggrant och skär de största i mindre bitar.
-
Stek svampen i en torr panna på medelhög värme tills vätskan kokat bort.
-
Tillsätt smör och lök, fräs tills löken är mjuk.
-
Häll i buljongen och låt koka upp.
-
Tillsätt grädde och crème fraîche, låt sjuda i ca 5–7 minuter tills såsen tjocknar.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Toppa med färsk persilja innan servering.
Serveringstips:
-
Till oxfilé eller älgstek för en lyxig middag.
-
Som sås till grillad kyckling.
-
Blandad med nykokt pasta och parmesan.